Zatvori članak
Događanja Edu

Predavanje “Prakse amatera” i projekcija eksperimentalnih filmova

04. 10. 2021

U Splitu se od 02. listopada do 10. listopada održav suradnički rezidencijalni program “Svi su nam gradovi jednaki 2021.” Kinokluba Zagreb i Kino kluba Split. Za vrijeme rezidencije autori i autorice snimaju svoje filmove i razmjenjuju različita iskustva i znanja.

Kao dio programa u Kino klubu održat će se i javno predavanje “Prakse amatera” 07. listopada, te večer projekcija eksperimentalnih filmova 08. listopada nastalih u produkciji Kinokluba Zagreb i zajedničkoj produkciji Kinokluba Zagreb, Kino kluba Split i Akademskog filmskog centra. Oba programa počinju u 20h, u Domu mladih (Ulica slobode 28) u prostorijama kluba i otvorena su za javnost, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja obavezna prijava putem prijavnog obrasca.

Predavanje o praksama amatera u četvrtak održati će Vedran Šuvar, a fokusira se na razvoj i mogućnosti kinoklupskih i srodnih modela produkcije koji nude uvjete za eksperimentiranje, autorsku slobodu i razvoj individualnih poetika. U sklopu predavanja prikazat će se selekcija filmova “Kada odlučim kako započeti, znat ću sve ostalo”, Tomislava Šobana, “Vjerin trokut” Nine Matusina, “Soba s pogledom ili razmišljanje u slikama” Ive Gavrilović, “Sve u životu došlo mi je kasno” Martine Lončar, te “Stanari”, Sunčice Ane Veldić.

U petak će se prikazati filmovi “Plejade”, Mateje Zidarić, “Dogs, moon river and Baudelaire”, Marije Kovačina, “Sakupljači”, Mie Martinović, “Fragmenti” Sunčice Fradelić, “Dead time”, Ive Gavrilović, “One su” Anite Čeko i “Kako razgovarati s mamom” Dalije Dozet. Na oba programa prisustvovati će dio autorica s kojima će publika moći razgovarati.

Program se održava u suradnji Kinokluba Zagreb i Kino kluba Split, a financira ga Hrvatski audiovizualni centar.