Zatvori članak
Događanja Edu

Blagdanska radionica rasvjete

19. 12. 2020

Novogodišnji blagdani idealni su za radionicu koju smo vam pripremili, ujedno i finalnu u sezoni. Ove godine, naš dugogodišnji član i kolega Jure Cukar, održat će svoju tradicionalnu radionicu rasvjete online. Na radionici, polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se zanimljivo osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju, pa čak i kako dobro i kreativno osvijetliti sebe i svoj prostor prilikom sve češćih online komunikacija. U narednom periodu i po prestanku mjera, polaznici će dobiti i priliku sudjelovati u praktičnom radu s opremom Kino kluba u prostorijama udruge. Online radionica će se održavati 28. i 29. prosinca u popodnevnim satima, a točni termini bit će definirani u dogovoru s polaznicima.

Prijava na radionicu je obavezna, a vrši se putem online obrasca do 26. prosinca. Za članove kluba radionica je besplatna, dok za sve ostale radionica iznosi 150 kn.*

O predavaču

Jure Cukar završio je preddiplomski studij Umjetničke akademije u Splitu, film i video 2009.-2012. Aktivni član u Kino klubu Split od 2008, djelovao kao član izvršnog odbora desetak godina. 2018. završio magisterij za filmsko i video snimanje pri Akademiji Dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao majstor rasvjete i asistent kamere na mnogim komercijalnim i umjetničkim projektima i kao snimatelj u novinskoj agenciji Hanza Media. Predavač na radionici rasvjete u sklopu filmske škole. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora. Poznavatelj tehničkih aspekata rasvjete i opreme za snimanje, dobar organizator, timski radnik, poznavatelj rada na računalu (Da Vinci, Adobe Photoshop, Adobe Premiere). Djeluje u Splitu i Zagrebu.  

*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

——–
Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

Radionica rasvjete Jure Cukra (2018)
Radionica rasvjete Jure Cukra (2018)