Zatvori članak
Događanja

Dva otvorena predavanja dr. sc. Ane Peraice moći ćete pratiti i on-line!

01. 11. 2021

U Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih) održat će se dva predavanja dr. sc. Ane Peraice koja će biti moguće pratiti i on-line. Svi zainteresirani steći će osnovna znanja o suvremenim praksama u audiovizualnim medijima kroz dva teorijska predavanja. Prvo predavanje pod nazivom Komputirane slike održat će se u četvrtak 04. studenog s početkom u 20h. Drugo predavanje Operativne slike održat će se u četvrtak 11. studenog također u 20h.

Teoretičarka umjetnosti, kustosica i predavačica Ana detaljnije je predstavila njegov koncept u intervjuu koji možete pročitati ovdje.

Program je javan i ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja potrebna prijava putem online obrasca.

On-line eventu moći ćete pristupiti putem iduće poveznice:

https://us02web.zoom.us/j/81753198581?pwd=OTQwVFRlTUZ5VmhrbjlwR2M5TldxUT09

Meeting ID: 817 5319 8581
Passcode: KKS-041120

dr. sc. Ana Peraica autorica je knjiga The Age of Total Images (Institute of Network Cultures, Amsterdam, 2019), Fotografija kao dokaz (Multimedijalni institut, Zagreb, 2018), Culture of the Selfie (Institute of Network Cultures, Amsterdam, 2017). Njene tekstove u vidu poglavlja antologija i uređenih zbornika objavljuju akademski izdavači poput MIT Pressa, Routledgea, Springera, Palgrave Macmillana, a enciklopedijske unose SAGE publishers. Diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju, magistrirala teoriju umjetnosti na Jan Van Eyck Akademie u Maastrichtu te studirala na Amsterdam School of Cultural Analysis, Theory and Inteprertation Sveučilišta u Amsterdamu. Doktorirala ne na Intersveučilišnom studiju Sveučilišta u Rijeci, Mariboru i Trstu Filozofija i suvremenost. U svom se teorijskom radu bavi područjima postdigitalne slike, dok na kolegijima predaje šire područje metodologija interpretacije u vizualnoj kulturi. Trenutno je Gostujući profesor Sveučilišta Dunav u Austriji, i to na programima MA Media Art HIstories i MA Media Art Cultures – ERASMUS MUNDUS. Nedavno je bila gost na Centralnom europskom sveučilištu (CEU) u Budimpešti.


Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.