Zatvori članak
Događanja Edu

Otvoren poziv na radionicu eksperimentalnog filma

Ukoliko imate ideju i želite razvijati vlastiti eksperimentalni film pod mentorstvom Borisa Poljaka, organiziramo radionicu eksperimentalnog filma. Radionica prima maksimalno 6 polaznika koji će kroz grupna predavanja, individualne konzultacije i praktični rad moći realizirati svoje zamisli ili sudjelovati u realizaciji filmova kolega-ica.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti prijavni obrazac OVDJE do kraja dana 03.08.2020.
Selekcija polaznika izvršit će se na osnovu prijavne dokumentacije.

Radionica je besplatna za članove Kino kluba Split, a za sve ostale participacija iznosi 150 kn. Uvodno predavanje i upoznavanje održat će se 06.08. s početkom u 19 h u sali Kino kluba Split. Raspored predavanja, konzultacija i praktičnog rada dogovoriti će se s polaznicima na uvodnom predavanju.

Za dodatne informacije možete poslati upit na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr ili nazvati na 0918965860.

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola „Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova.