Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene prijave na radionice dokumentarnog i hibridnog filma!

10.11.2020

Otvorene su prijave na radionicu dokumentarnog filma pod mentorstvom Tonća Gaćine i radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića koje će se održavati u prostorijama Kino kluba Split (Dom omladine) uz mogućnost online konzultacija

Radionica dokumentarnog filma, na kojoj će se polaznici imati priliku upoznati s razvojem i produkcijom dokumentarnog filma, održavat će se od 28. i 29. studenog, a prethodit će joj predavanje o dokumentarnom filmu 27. studenog s početkom u 20h.
Na intenzivnoj dvodnevnoj radionici
hibridnog filma 5. i 6. prosinca uvertira je autorska večer mentora radionice Igora Bezinovića u petak, 4. prosinca s početkom u 20h uz njegovo prisustvo. Na radionici hibridnog filma polaznici će se upoznati s različitim metodama i pristupima u procesu realizacije svojih ideja. Prethodno iskustvo je poželjno, ali ne i neophodno.
Detaljan raspored radionica dogovorit će se s polaznicima.

Za sudjelovanje na radionicama, potrebna je prijava putem online obrazaca DOKUMENTARNI FILM i / ili HIBRIDNI FILM zaključno s 17. studenim 2020.
Nakon selekcije, koja će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma, odabrani polaznici imat će dodatnu mogućnost organiziranih individualnih mentorskih konzultacija u online formatu prije početka radionica, a u dogovoru s mentorima i nakon održavanja radionica. Polaznici koji razvijaju vlastite projekte imat će prednost prilikom odabira.

Provedba programa bit će usklađena s aktualnim epidemiološkim mjerama. Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena iznosi 150 kn.* 

O mentorima

Igor Bezinović je redatelj filmova Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niza kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split, Diplomski studij Filmske i TV režije, na ADU Zagreb. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora u Kino klubu Split. Dopredsjednik je Kino kluba i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza. Radio kao šarfer, majstor rasvjete, snimatelj i redatelj na brojnim autorskim i komercijalnim projektima. Od 2004. profesionalno je sudjelovao na preko sto različitih domaćih i stranih filmskih i TV produkcija. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu angažiran je kao vanjski suradnik – asistent na kolegijima koji se bave dokumentarnim filmom pri odsjeku Filmske i TV režije. Predaje dokumentarni film na filmskoj školi KKS-a i drži radionicu dokumentarnog filma KKS-a. Autor je srednjemetražnog dokumentarnog filma Turizam!, nekoliko kratkometražnih, a filmovi su mu prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gdje osvajaju nagrade i priznanja.
——-
*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

——–
Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.