Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene prijave na Radionicu zvuka Tonča Bakotina Ruzine

12. 11. 2021

Otvorene su prijave na radionicu zvuka koja se održava u suradnji s organizacijom Sensoria. U sklopu godišnjih edukativnih programa održat će se Radionica zvuka  pod mentorstvom Tonča Bakotina. Radionica će trajati od 19. studenog do 22. studenog u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28, Dom mladih). U sklopu trodnevne radionice polaznici će se moći upoznati s idućim oblastima: uloga zvuka za pokretnu sliku, tonska oprema, priprema za snimanje, snimanje, backup, postprodukcija I, II, III (dialogue editing, ADR, production sound, ATM, foley, SFX, M&E), IV (mix, stereo, 2.1, multichannel), osim toga polaznici će prakticirati dio snimanja u interijeru, eksterijeru i postavke opreme. Radionica će se održavati u popodnevnim/večernjim terminima od 16h – 22h u dogovoru s polaznicima.

Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale kotizacija za radionicu iznosi 150 kn*.

Prijave na radionicu otvorene su do 17. studenog, a možete se prijaviti putem prijavnog obrasca.
Broj polaznika je ograničen, a u slučaju povećanog interesa, selekcija će se napraviti na osnovu kvalitete prijave.

 

Tonči Bakotin Ruzina Frankulin

Tonči Bakotin rođen je 1973. godine u Splitu. Pohađao  je četverogodišnju nastavu klasične gitare, diplomirao oblikovanje zvuka u Rotterdamu, završio preddiplomski studij filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu.  Studirao na CISCO akademiji (Cisco Certified Network Associate) na Laboratoriju za telekomunikacije fakulteta za elektronički inženjering u Ljubljani.

Od 2002. djeluje kao predavač glazbeno-tonske produkcije (Rotterdam, Singapore, Bangkok, Ljubljana, Zagreb, Split). Komponirao je glazbu za kazalište i performanse u sklopu kolektiva Zidar Betonsky i Fractal Falus Teatar. Profesionalni je predavač glazbeno-tonske tehnologije, glazbenik i oblikovatelj zvuka i programski voditelj udruge i glazbeno-tonskog studija Sensoria.

Objavljivao je elektroničku glazbu u SAD-u, Francuskoj i Njemačkoj pod aliasom Ruzina Frankulin. Radio je kao urednik/oblikovatelj zvuka i/ili kompozitor glazbe za produkciju raznih hrvatskih TV serija te nekoliko dokumentarno eksperimentalnih filmova: Mocean (T. Bakotin; 2016.), Nigdina (N. Ružić; 2018.), Do konca (N. Ružić; 2019.), Dad (V. Bilenjki; 2019.), Dok smo bili tu (S. Fradelić; 2021).

Photo by Pawel Czerwinski on Unsplash

*Napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe ili nisu redovni članovi, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

Kino klub Split financiraju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova