Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene su prijave na radionicu eksperimentalnog filma pod mentorstvom Borisa Poljaka

19. 05. 2021

Ukoliko imate ideju i želite razvijati vlastiti eksperimentalni film pod mentorstvom Borisa Poljaka, organiziramo radionicu eksperimentalnog filma. Radionica prima maksimalno 6 polaznika koji će kroz grupna predavanja, individualne konzultacije i praktični rad moći realizirati svoje zamisli ili sudjelovati u realizaciji filmova kolega-ica. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a izvedba će biti prilagođena epidemiološkim mjerama.

Za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti prijavni obrazac OVDJE do kraja dana 31. svibnja 2021.
Selekcija polaznika izvršit će se na osnovu prijavne dokumentacije. Prijavljeni kandidati bit će obaviješteni o rezultatima 02. lipnja.

Radionica je besplatna za članove Kino kluba Split, a za sve ostale participacija iznosi 150 kn.

Uvodno predavanje i upoznavanje održat će se 04. lipnja s početkom u 20 h u sali Kino kluba Split.
Dalji raspored predavanja, konzultacija i praktičnog rada dogovoriti će se s polaznicima na uvodnom predavanju.

Za dodatne informacije možete poslati upit na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr ili nazvati na 0918965860 (Sunčica).

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola „Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić