Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene su prijave na trodnevnu radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića

23. 08. 2022

Otvorene su prijave na trodnevnu radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića. Radionica će se održavati 24., 25. i 26. rujna u prostoru Kino kluba Split, Ulica slobode 28 (Dom mladih).  Prvi susret polaznika održat će se u 20.30 sati, 24. rujna, a ostale dane termini će se definirati u dogovoru s polaznicima. 25. rujna od 20 do 22 sata planiran je i javni program s projekcijom filmova po Igorovom izboru.

Što je hibridni film? 

Svjedočimo sve češćim primjerima filmova koji koriste  različite pristupe i metode u pripovjedanju te se klasične podjele na igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni ponekad čine nedovoljne. Hibridni film kombinira dvije ili više filmskih vrsta kao bi postigao specifične izražajne kvalitete u predstavljanju redateljske ideje. Ova radionica omogućava polaznicima da se kroz primjere iz prakse upoznaju s načinom rada u različitim fazama produkcije koji se služi raznovrsnim elementima u svrhu postizanja najuvjerljivijeg rezultata.  

Za sudjelovanje na programu potrebna je prijava putem online obrasca zaključno sa 17. rujnom 2022. Selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma. Kandidati koji razvijaju vlastite projekte imat će prednost prilikom odabira.

Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno dok za sve ostale cijena iznosi 150 kn.* Za više informacija možete poslati upit na produkcija@kinoklubsplit.hr ili nazvati na broj 091/8965860 (Sunčica).

Na poveznici možete pročitati intervju koji je s Igorom povodom jednog od prethodnih izdanja vodila Antonija Šitum, a Igorovu stranicu posjetiti ovdje.

—–

Igor Bezinović je redatelj rođen u Rijeci, gradu koji je danas u Hrvatskoj, a koji je tada pripadao Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, prije toga djelomično Kraljevini Italiji i djelomično Kraljevini Jugoslaviji (a prije toga Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca), prije toga Slobodnoj Državi Rijeka, prije toga Talijanskoj regenciji Kvarnera, prije toga Austro-Ugarskoj… 

Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF.

Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i judo kluba Black Belt.

*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.