Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene su prijave na specijaliziranu radionicu kolor korekcije Frana Sokolića

23. 10. 2023.

Od 17. do 19. studenog 2023. u Kino klubu Split održat će se specijalizirana radionica kolor korekcije koju će voditi Fran Sokolić, istaknuti kolorista prestižnog regionalnog postprodukcijskog studija Teleking iz Ljubljane. Radionica će se odvijati kroz teorijski dio, praktične vježbe i mentorske konzultacije. Raspored predavanja dogovorit će se na uvodnom predavanju.

Radionica prima četvoro polaznika, a prijaviti se može do 10. studenog putem prijavnog obrasca.

Radionica je namijenjena snimateljima, redateljima i montažerima s prethodnim iskustvom. Prolazit će se teme i oblasti vezane uz svjetlo i boju, video kodeke i formate, tehnologije zaslona i projektora, upoznavanje s programima za kolor korekciju (Resolve, Nucoda), upoznavanje programom za kalibraciju, te održati individualne vježbe.

Kotizacija za sudjelovanje u radionici iznosi 20 eura.

Fran Sokolić ima više od deset godina iskustva u postprodukciji slike i spada među najiskusnije koloriste u regiji, a filmom se počeo baviti kao filmski entuzijast u Samoboru. Profesionalnu edukaciju završio je na specijalističkom kolorističkom studiju UpGrade u Berlinu i danas je angažiran na brojnim filmovima, reklamama, ali i serijama, a nije mu nepoznat ni proces restauracije i digitalne obrade filmova snimljenih na filmskoj vrpci. Intervju s Franom možete pročitati ovdje.


Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program se realizira u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Fran Sokolić, fotografija: Edmond Laccon
Josip Bojčić, Franko Sardelić, Tony Marasović, Tina Ljubenkov, Kino klub Split, 2022., fotografija: Fran Sokolić