Zatvori članak
Događanja Edu

Počinje 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Program 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 22. do 24. studenog 2019. godine u splitskoj kinoteci Zlatna vrata. 

Revija započinje u 17:00 sati projekcijama u čast redateljskih, odnosno snimateljskih ostvarenja Dušana Tasića i Andrije Pivčevića filmovima Aluvij Dušana Tasića i  Kišno / Nevina subota Lordana Zafranovića. Nakon In memoriam programa, krećemo sa svečanim otvaranjem festivala i revijskim projekcijama u 19:00 sati. 

Iz popratnog programa ističemo glazbeno-vizualne atrakcije dua Coka&Tudor koje su dio zabavnog programa u petak, a odvijat će se u Domu mladih, kao i  projekcije odabranih filmova koji nisu ušli u konkurenciju glavnog programa.

Ove je godine selekcijska komisija u sastavu: redatelji i montažer Damir Čučić, filmolog Nikica Gilić, producentica Vera Robić-Škarica, redatelj i direktor fotografije Boris Poljak,  te animator Veljko Popović od prijavljenih 169 filmova u službeni program uvrstila 34 rada. Selekcijska komisija čini i ocjenjivački sud koji će odabrati najbolja filmska ostvarenja, a autorima će biti dodijeljene nagrade u kinoteci Zlatna vrata. Žiriranje se odvija prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. 

Vizualni identitet ovogodišnje Revije osmislio je Hrvoje Hrišl.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza je završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, a svake se godine održava u drugom gradu. Kino klub Split domaćin je ovogodišnje Revije.

Ovdje možete pogledati Raspored programaRASPORED PROJEKCIJA , te ih pronaći i na idućoj poveznici.

Pokrovitelji 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva  su HAVC, Grad Split,  Splitsko-dalmatinska županija, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatska zajednica tehničke kulture. Reviju podržavaju Turistička zajednica Grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Etnografski muzej Split, Nadalina, Multmedijalni kulturni centar Split, Kinoteka Zlatna vrata, Studio Baranda i Hiperprodukcija,  a medijski pokrovitelji su Slobodna Dalmacija, HRT, Info Zona, Radio Ultra i film.mag

Djelovanje Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Grad Split i Hrvatski audiovizualni centar.