Zatvori članak
Događanja Edu

Predavanja iz dramaturgije i filmske kritike

U ponedjeljak, 17. lipnja, u Kino klubu Split održat će se dva predavanja namijenjena članovima Kino kluba, studentima Umjetničke akademije, ali i svim zainteresiranim građanima.

Prvo predavanje, s početkom u 16h održat će istaknuta dramaturginja Kinga Keszthelyi iz Mađarske. Tema predavanja je Uvod u dramaturgiju.

Drugo predavanje, s početkom u 19.30h održati će Jonathan Rosenbaum, renomirani američki filmski kritičar. Kroz predavanje će predstaviti „F for Fake“, film Orsona Wellesa.

Ulaz je besplatan.

Oba predavanja su uvod u radionice scenarija i filmske kritike koje će se održavati u prostorijama Kino kluba kroz idući tjedan. Radionicu scenarija pohađati će pet polaznika, a radionicu filmske kritike deset.  Dok će se radionica scenarija uglavnom bazirati na grupnim i individualnim konzultacijama, svi polaznici radionice filmske kritike dobiti će zadatak da napišu svoje recenzije, nakon čega će slijediti mentorske konzultacije. Cilj je kroz proces doći do boljeg razumijevanja uloge filmskog kritičara u prenošenju informacija, te razvoja kritičkog mišljenja općenito.

Program se realizira u suradnji s  Platformom Doma mladih, Umjetničkom organizacijom Film-protufilm iz Zagreba i MKC-om. Program financijski podržavaju DHFR i HAVC. Djelovanje Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova i Grad Split. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.