Zatvori članak
Događanja

Premijera filma Zof redatelja Rina Barbira na ZFF-u!

27. 10. 2022

U petak, 28. listopada s početkom u 22 sata u sklopu programa Kockice na Zagreb film festivalu u Kino Kinoteci, premijeru će imati film “Zof”. Scenarij, režiju i kameru filma potpisuje Rino Barbir, montažu Marko Ferković, glazbu i dizajn plakata Vinko Pelicarić, zvuk Borna Buljević, a glavnu ulogu nosi Leo Mirković Zof. Producenti filma su Tonći Gaćina i Ivan Perić.

Zofova patološka ljubomora dovodi ga do iracionalnih postupaka i psihotičnih stanja. Nakon što ga je ostavila djevojka, Zof se osjeća najbližim svojoj ženki stafordice Loti s kojom provodi najviše vremena, a njegov odnos prema psu odražava njegovo ponašanje prema ljudima koji su mu bliski.

Rino Barbir u rodnom je Splitu završio smjer Film i video na Umjetničkoj akademiji, zatim diplomirao kameru na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao direktor fotogafije snimio je nekoliko kratkih igranih filmova, a kao redatelj dobio je priznanja na ZFF-u i FMFS-u za svoj prvijenac “Druker”. Autor je brojnih glazbenih i reklamnih spotova.

Kockice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma posvećen predstavljanju autor/ica koji još nisu snimili dugometražni film, u svom dvadesetom izdanju predstavit će deset svježih filmskih ostvarenja. Među njima su radovi autora koji su poznavateljima domaćeg kratkog metra već dobro poznati, kao i onih čiji ćemo rad tek upoznati. U ovogodišnjem izdanju imat ćemo priliku pogledati još filmova članova, članica i autora i autorica koji su djelovali kroz Kino klub, poput Andrije Tomića, Josipa Lukića i Ane Šiškov. Svim odabranima čestitamo i želimo sreću!

Čitav program možete pogledati na službenoj stranici festivala.