Zatvori članak
Događanja Edu

Prijave na online radionicu kinematografije: Enigmatične slike s Fredom Kelemenom

Produžene su prijave na  radionicu kinematografije pod mentorstvom Freda Kelemena, renomiranog njemačkog snimatelja i redatelja u organizaciji Kino kluba Split.

S obzirom na okolnosti, umjesto u Kino klubu Split, radionica će se održati on-line u predviđenom terminu od 11. 04. do 15. 04. 2020.
Radionica je besplatna za članove Kino kluba Split, te svih ostalih filmskih družina i kinoklubova u Hrvatskoj, dok za sve ostale participacija iznosi 250 kn (35 eura). Održavat će se na engleskom jeziku.
Polaznici radionice učit će kako čak i u ograničenim produkcijskim uvjetima mogu kreirati dojmljivu filmsku fotografiju i uz elementarnu rasvjetu i u svakodnevnim uvjetima stvoriti osebujnu atmosferu za različite sinematične situacije. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani (u dogovoru s mentorom i organizatorom). Detaljan raspored radionice i uvjeti dogovoriti će se s odabranim polaznicima.Radionica prima 5 polaznika, a selekcija će se vršiti na osnovu prijave i (kratkog) motivacijskog pisma. Prijaviti se može putem on-line obrasca OVDJE do 05. 04. 2020.

Za više informacija o radionici, možete poslati upit na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr

Fred Kelemen rođen je u Berlinu. Studirao je slikarstvo, glazbu, filozofiju, religioznu znanost i dramaturgiju. Formalno obrazovanje stekao je na Njemačkoj akademiji za film i televiziju (DFFB), a njegov diplomski film Fate osvojio je njemačku nacionalnu filmsku nagradu 1995. godine. Od tada je realizirao brojne vlastite filmove kao redatelj i snimatelj te ostvario mnoge suradnje s redateljima kao što su Joseph Pitchhadze – Sweets (2013), Béla Tarr Journey to the Plain (1995), The Man from London (2007), The Turin Horse (2011), Muhamed (2017), Missing People (2019), Rudolf Thome The Visible and the Invisible (2006), redateljicom Gariné Torossian – Stone, Time, Touch (2005). Kao glumac pojavljuje se u filmu Suspiria (2018) Luce Guadagnina. Od 1995 radi kao izvanredni profesor, te održava masterclassove i predavanja, između ostalih na Centru za kinematografske studije u Catalni u Barceloni (C.E.C.C.), Fakultetu likovnih umjetnosti u Genevi (ESBAG), na Harvard Univerzitetu, Latvijskoj kulturnoj akademiji u Rigi (LKA), Univerzitetu Santiago de Chile – Odjel za umjetnost i znanost vizualnih medija, Thammasat Univerzitetu u Bangkoku, Njemačkoj akademiji za film i televiziju u Berlinu (DFFB), Tel Aviv Univerzitetu – Odjel za Film i Televiziju u Izraelu, na film.factory programu u Sarajevu i ostalima. Retrospektive Kelemenovog rada prezentirane su na mjestima kao što su Anthology Film Archives u New Yorku, Tate Modern u London, Mađarskom nacionalnom filmskom teatru, te brojnim kinotekama, filmskim muzejima i filmskim festivalima širom svijeta. Sa svojom produkcijskom kućom Kino Kombat Filmmanufactur producirao je nekoliko filmova, a član je Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) /USA, Europske filmske akademije, Njemačke filmske akademije i Europskog kulturnog parlamenta (ECP). Podupirući je član Kino kluba Split od 2013. godine. Detaljna biografija: http://fredkelemen.com


Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.