Zatvori članak
Događanja Edu

Prijavite se  na multimedijalnu radionicu s Andreom Resner: Rastakanje snova

10. 11. 2022

Gradska knjižnica Marko Marulić i Kino klub Split pozivaju sve zainteresirane da se prijave na trodnevnu multimedijalnu radionicu pod vodstvom Andree Resner. Radionica će se održavati 21. studenog, 23. studenog i 28. studenog u periodu od 15.30 sati do 19.30 sati u prostorijama Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28).

Prijave su otvorene do 19. studenog a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca. Radionica prima šest polaznika/ica a selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma. Sudjelovanje je besplatno.

Sadržaj radionice:

Kreativna radionica prelijevanja snova u poeziju te poezije u film:

Prvi dan: dolazimo u kontakt sa snovima te prolazimo vođeni proces pisanja poezije.
Drugi dan: iz napisanog materijala vadimo određene motive i slike te istražujemo načine kako ih pretvoriti u filmski jezik. Pronalazimo tehničke mogućnosti za realizaciju rada. Kreiramo storyboard.
Treći dan: pregledavamo snimljeni materijal te ga montiramo u film.

Napomena: konačni produkt radionice ne mora nužno biti film, može biti i multimedijalna instalacija. To će se definirati kroz radionicu ovisno o tome kako bude tekao proces.

Proces radionice je intuitivan i ne zahtjeva određeno predznanje, ali zahtjeva posvećenost sudionika  te sklonost vizualnom promišljanju, spajanju nespojivog i otvorenost prema spontanosti procesa.

Biografija voditeljice:

Andrea Resner je multimedijalna umjetnica iz Splita. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih i grupnih izložbi, te nagrađeni eksperimentalni igrano-animirani film „Rhymes of the White Crow“. U svom radu prvenstveno istražuje teme snova, mitologije, ženskog iskustva i psihologije koristeći poetiku i estetiku kao glavna izražajna sredstva.

Projekt se održava u partnerstvu Gradske knjižnice Marko Marulić i Kino kluba Split a financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija.