Zatvori članak
Događanja Edu

Prijavite se na radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera

13.11.2021

Od 24. do 26.  studenog u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se Radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, dokumentarnih i igranih, a održavat će se u popodnevnim terminima po četiri sata svaki dan od 16h – 20h. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima.

Prijave na radionicu otvorene su do 20. studenog 2021., a prijaviti se možete putem online obrasca OVDJE.
U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice na osnovu dodatne dokumentacije. Prednost će imati polaznici koji već pripremaju vlastite projekte za realizaciju. Projekti mogu biti u različitim fazama realizacije.

Za članove kluba sudjelovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*.
Broj mjesta je ograničen. Radionica će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Tibor Keser (1981) je producent koji živi i radi u Zagrebu. Dosad je sudjelovao u nastanku mnogih nagrađivanih filmova svih duljina, oblika i rodova – igrani, dokumentarni, eksperimentalni, hibridni, TV serijali, komercijalni i muzički video. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu kao i Akademiju dramske umjetnosti. Od 2014. surađuje s Restartom (www.restarted.hr) kao producent i izvršni producent na brojnim projektima. Ko-producirao je brojne nagrađivane filmove diljem regije. Uključen je u profesionalne mreže poput Sarajevo Talent Campusa, Eurodoca, Berlinale Talents, Jihlava Emerging Producers te EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs čiji je bio stipendist 2019. godine. Član je Kino kluba Split, Hrvatskog društva filmskih djelatnika te je član uprave Hrvatske udruge producenata. 2019. godine je osnovao KOMPOT fokusirajući se na jedinstvene priče etabliranih autora iz Hrvatske i regije koji hibridnim ili inovativnim pristupom žele doseći međunarodnu publiku.


*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.


Više o edukativnim programima Kino kluba Split možete pročitati ovdje.

Program su financirali Hrvatsko društvo filmskih redatelja i Hrvatski audiovizualni centar. Rad Kino kluba financiraju Zaklada kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić. Foto: Tina Ljubenkov