Zatvori članak
Događanja Edu

Rezidencijalna radionica kinoklubaša

 Od 2. do 9 srpnja u Beogradu, u prostorima Akademskog filmskog centra održala se radionica “Svi su nam gradovi jednaki”. Radionica nije imala predavače ili mentore, već je zadatak svakog polaznika bio rad na vlastitom projektu, a zatim i učestvovanje na autorskim sastancima na kojima su se iznosile ideje i izazovi i dogovarale suradnje. Na radionici su učestvovali Marija Kovačina, Senka Domanović, Vedran Šuvar, Tomislav Šoban, Zorko Sirotić, Siniša Dugonjić, Goran Nikolić, Milan Milosavljević, Ivan Velisavljević, Sunčica Ana Veldić i  Sunčica Fradelić. 

Organizatori ove rezidencijalne radionice i inicijatori suradnje su Vedran Šuvar iz Kinokluba Zagreb (KKZ) i Ivan Velisavljević i Milan Milosavljević iz Akademskog filmskog centar iz Beograda (AFC, osnovan pod imenom Akademski kino klub). Na ideju za ovaj oblik suradnje došli su u sklopu programa međunarodne suradnje Akademski filmski Zagreb koji je AFC organizirao u Domu kulture „Studentski grad“ u studenom 2017. godine. Radionica je rezultirala produkcijom filmova koji će na jesen biti predstavljeni u Beogradu, Zagrebu i Splitu.

Polaznici radionice održali su i četiri programa otvorena za javnost u prostorima AFC-a:

Utorak, 3. srpnja, 20.00, Mala sala

ANALIZA FILMA

Program Kinokluba Zagreb na kojem se analiziralo dva kratkometražna filma po izboru moderatora Vedrana Šuvara. Analiza će biti interpretativnog tipa bazirana na autorskim postupcima.

Četvrtak, 5. srpnja, 20.00, Mala sala

MEĐUPROSTOR FILMSKOG DJELOVANJA

Predavanje predsjednika Kinokluba Zagreb Tomislava Šobana, o idealima kreativnog delovanja.

Subota, 7. srpnja, 12.00, Sala za sastanke

KINO KLUBOVI, PRODUKCIJSKI KOLEKTIVI BUDUĆNOSTI

Okrugli stol o potencijalima suradnje kino klubova u regiji, te razmjena pozitivnih praksi. Okrugli stol je otvoren za javnost, a na njemu će sudjelovati predstavnici Kinokluba Zagreb, Kino kluba Split i Akademskog filmskog centra.

Subota, 7. srpnja, 20.00, Mala sala

PREZENTACIJA RADOVA POLAZNIKA RADIONICE

Projekcija i predstavljanje autorskog kolektiva Kinokluba Zagreb i Akademskog filmskog centra Beograd.

Fotografije: Jovan Nedeljkov