Zatvori članak
Događanja

U predstojećoj sezoni očekuje nas niz programskih aktivnosti: otvorene prijave za seminar analogne fotografije!

25. 10. 2021

Prema novoj organizacijskoj shemi, edukativni programi Kino kluba Split obogaćeni su novim sadržajima i provode se kroz čitavu godinu. Programske aktivnosti realiziraju se samostalno ili modularno pokrivajući različite tematske cjeline. Ukoliko ne bude naznačeno drugačije, svi programi održavat će se u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28 u Domu mladih.

Trenutno su otvorene prijave za seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendića – od 11. studenog seminar će se održavati svakog petka u popodnevnim satima, a organiziran je za sve koji žele u neformalnom okruženju diskutirati razvoj filmske umjetnosti, učiti o analognoj fotografiji, video umjetnosti i alternativnim formama vizualnog pripovijedanja. Prijave su otvorene do 04. studenog putem online obrasca.

Teorijska predavanja, gostovanja i autorske večeri također će biti otvorene za posjetitelje, a moći će se poslušati iduća predavanja: Suvremene prakse u audiovizualnim medijima Ane Peraice, Scenarij Jurice Pavičića, Prakse i politike amatera Vedrana Šuvara, te poslušati jedinstveno predavanje Mirka Krstičevića Filmska glazba.

U predstojećem periodu očekuju nas praktične radionice Snimanja pod mentorstvom Borisa Poljaka, radionica Zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina i u suradnji s organizacijom Sensoria, radionica Montaže pod mentorstvom Dragana Đokića, radionica Rasvjete pod mentorstvom Jure Cukra, radionica Hibridnog filma Igora Bezinovića i radionica Dokumentarnog filma Tonća Gaćine.

Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*. Trenutno su otvorene prijave na radionicu Snimanja. Prijave su otvorene do 29. listopada putem online obrasca.

*Napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe ili nisu redovni članovi, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

Edukativne programe Kino kluba Split financirali su HAVC, DHFR i Grad Split. Rad Kino kluba podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC i Grad Split.