Zatvori članak
Događanja

Vedran Šuvar: Osmisli svoju radionicu! – participativni program za građane

12. 12. 2022

U sklopu ovogodišnjeg edukativnog programa održat će se javno izlaganje participativnog formata na temu osmišljavanja kreativnih programa u kinoklubovima koje će voditi Vedran Šuvar. Cilj je zainteresiranim građanima približiti sudjelovanje u planiranju programskih aktivnosti udruge i aktivnom sudjelovanju u radu klubova. Program će se održavati 16. prosinca od 20 sati do 22 sata i 17. prosinca od 18 sati do 22 sata u prostorima Kino kluba Split (Ulica slobode 28, Dom mladih). 

Posjetitelji će se imati priliku u teoriji i praksi upoznati s načinima participiranja u razvoju radioničkih programa prilagođenih potrebama zajednice, te osmisliti vlastitu radionicu. Program je otvoren svima, besplatan i nije potrebna prijava.

O predavaču

Vedran Šuvar rođen je 1980. u Zagrebu. Snimanjem filmova bavi se od 2001. godine. Prva filmska ostvarenja snima u vlastitoj produkciji, a od 2003. u produkciji Kinokluba Zagreb, čiji je bio predsjednik od 2012. do 2018. godine. Godine 2006. upisuje studij na Odsjeku produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Autor je Manifesta amaterskog filma.

Producirao je više od stotinu filmova, od kojih je preko dvadeset u profesionalnoj produkciji. Specijalizirao se za kratkometražnu produkciju svih filmskih rodova. Osim kao producent, djeluje i kao scenarist, snimatelj, montažer i redatelj. Sa autorskim filmovima te filmovima koje je producirao sudjelovao je na mnogobrojnim domaćim i inozemnim festivalima. Bio je producent Dana hrvatskog filma 2009. godine, Revije filmskog i videostvaralaštva 2008. godine, te programski voditelj Kratkih slika MM centra od 2012. do 2016. godine. Od 2021. godine izvršni je producent produkcijske kuće Factum.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.