Zatvori članak
Događanja Edu

Komputirane i operativne slike – suvremene prakse u audiovizualnim medijima

11. 11. 2022

U Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih) održat će se dva predavanja dr. sc. Ane Peraice koja će biti moguće pratiti i on-line. Svi zainteresirani steći će osnovna znanja o suvremenim praksama u audiovizualnim medijima kroz dva teorijska predavanja. Prvo predavanje pod nazivom Operativne slike održat će se u četvrtak 17. studenog s početkom u 20 sati. Drugo predavanje Komputirane slike održat će se u petak 18. studenog, također u 20 sati.

Teoretičarka umjetnosti, kustosica i predavačica Ana detaljnije je predstavila koncept u intervjuu koji možete pročitati ovdje.

On-line eventu moći ćete pristupiti putem iduće poveznice:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85659869581?pwd=ZVQrRWhEOTBaVFI5REpoVnQ1UW1PZz09

 

Program je javan i ulaz je slobodan. 


dr. sc. Ana Peraica autorica je knjiga The Age of Total Images (Institute of Network Cultures, Amsterdam, 2019), Fotografija kao dokaz (Multimedijalni institut, Zagreb, 2018), Culture of the Selfie (Institute of Network Cultures, Amsterdam, 2017). Njene tekstove u vidu poglavlja antologija i uređenih zbornika objavljuju akademski izdavači poput MIT Pressa, Routledgea, Palgrave Macmillana, Bloomsburyja, Springera, a enciklopedijske unose SAGE publishers, te časopisi poput Leonardo, Photographies, Philosophy of Photography i druge. Diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju, magistrirala teoriju umjetnosti na Jan Van Eyck Akademie u Maastrichtu te studirala kulturalnu analizu na Amsterdam School of Cultural Analysis, Theory and Intepretation Sveučilišta u Amsterdamu. Doktorirala je na Intersveučilišnom studiju Sveučilišta u Rijeci, Mariboru i Trstu Filozofija i suvremenost. U svom se teorijskom radu bavi područjima postdigitalne fotografije, i vizualne metodike. Trenutno je Gostujući profesor Sveučilišta Dunav u Austriji, i to na programima MA Media Art Histories i MA Media Art Cultures – ERASMUS MUNDUS. Nedavno je bila gost na Centralnom europskom sveučilištu (CEU) u Budimpešti.

—–

Više o edukativnim programima Kino kluba Split možete pročitati ovdje.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.