Zatvori članak
Događanja Edu

Kreće nova sezona edukativnih programa!

Prema novoj organizacijskoj shemi, koja kreće od listopada, edukativni programi Kino kluba Split bit će obogaćeni novim sadržajima i provodit će se tijekom cijele godine. Programske aktivnosti realizirat će se samostalno ili modularno pokrivajući različite tematske cjeline. Ukoliko ne bude naznačeno drugačije, svi programi održavat će se u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28 u Domu mladih.

 Pokreće se diskurzivni program U kvadrat koji će se održavati od 8. listopada pa nadalje svakog četvrtka u 20h, a obuhvaća uvodno predavanje o djelovanju KKS-a, projekciju filmova iz povijesti kluba, suvremenih autor(ica) te radove iz čitavog svijeta nastale u sličnim produkcijskim uvjetima. Program obuhvaća i moderirane razgovore s odabranim filmašima i filmašicama. Koordinator diskurzivnog programa je Zlatko Galić

Otvorene su prijave za seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendićaod 02. listopada seminar će se održavati svakog petka, a organiziran je za sve koji žele u neformalnom okruženju diskutirati razvoj filmske umjetnosti, učiti o analognoj fotografiji, video umjetnosti i alternativnim formama vizualnog pripovijedanja. Prijave su otvorene do 30.09. putem online obrasca.

Teorijska predavanja, gostovanja i autorske večeri također će biti otvorene za posjetitelje, a moći će se poslušati iduća predavanja: Teorija audiovizualnih medija Joška Jerončića, Suvremene prakse u audiovizualnim medijima Ane Peraice, Scenarij Jurice Pavičića, Prakse i politike amatera Vedrana Šuvara, Filmska tehnika Ante Verzottija, te gledati filmovi Igora Jelinovića i Igora Bezinovića uz prisustvo autora. 

U sklopu rezidencijalnog programa Svi su nam gradovi jednaki koji organiziraju Kinoklub Zagreb, Akademski Filmski Centar i KKS, u studenom, održat će se on-line predavanja Ivana Velisavljevića i Rouzbeha Rashidija. Također u studenom, Levan Lomjaria će, u suradnji s Gruzijskim nacionalnim filmskim centrom, predstaviti selekciju gruzijskih filmova. 

S obzirom na epidemološku situaciju, iako su svi navedeni programi besplatni i otvoreni za građane, moguće je da će biti potrebna prijava. Sve informacije ažurirat će se tjedno, a kalendar događanja i prijave će biti dostupni na stranici kluba.

U predstojećoj sezoni očekuju nas praktične radionice Snimanja pod mentorstvom Borisa Poljaka, radionica Zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina i u suradnji s organizacijom Sensoria, radionica Montaže pod mentorstvom Dragana Đokića, radionica Rasvjete pod mentorstvom Jure Cukra, radionica Hibridnog filma Igora Bezinovića i radionica Dokumentarnog filma Tonća Gaćine. Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*. Trenutno su otvorene prijave na radionicu Snimanja. Prijave su otvorene do 10. listopada putem online obrasca.

Paralelno s edukativnim programima za građane, u tijeku su i prijave za Malu školu medijske kulture, program je besplatan, a namijenjen je nastavnicima i profesorima srednjih i osnovnih škola. Prijave su otvorene do 01. listopada putem online obrasca.

Više detalja o pojedinim programima i predavačima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na produkcija@kinoklubsplit.hr

 

*Napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe ili nisu redovni članovi, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

Edukativne programe Kino kluba Split financirali su HAVC, DHFR i Grad Split. Rad Kino kluba podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC i Grad Split.