Zatvori članak
Događanja Edu

Otvoren poziv volonterima!

10. 10. 2023.

Želite steći dodatna znanja i vještine iz područja audiovizualne kulture i umjetnosti?
Želite učiti o osmišljavanju i provedbi stručnih aktivnosti od tima koji djeluje u Kino klubu Split? Želite doprinositi zajednici i pomoći unaprijediti kulturnu i filmsku nezavisnu scenu, a time obogatiti njenu kvalitetu i kvalitetu života građana?

Ako je odgovor na jedno od navedenih pitanja DA, prijavite se za volonterski angažman u Kino klubu Split putem prijavnog obrasca do 22. listopada 2023. na volontersko mjesto 1 i do 1. prosinca 2023. na volontersko mjesto 2. 

Tražimo volontere koji će nam pomoći u provedbi određenih klubskih programa u periodu do kraja 2023. godine. Volonterska mjesta možete vidjeti niže u opisu.
Nakon što pošaljete prijavu naš stručni tim će Vas kontaktirati i pozvati na kratak razgovor gdje ćete dobiti više informacija o volonterskoj poziciji te vašim obvezama i odgovornostima.

Volontersko mjesto 1

Tehnička ispomoć u radioničkim programima i kreiranje vizualnih materijala za društvene mreže
• Mjesto rada: Split
• Odgovornosti i dužnosti: priprema prostora i tehnike za provedbu programa, vraćanje prostora i tehnike u prvobitno stanje nakon održanih aktivnosti, tehnička ispomoć tijekom provedbe programa, kreiranje vizualnih materijala (fotografija, videa) za društvene mreže. Opis posla uključuje 40 volonterskih sati

Volontersko mjesto 2

Pomoćnik u promotivnim aktivnostima diskurzivnog programa “U kvadrat”
• Mjesto rada: Split
• Odgovornosti i dužnosti: ispomoć u oblikovanju filmskih blokova, osmišljavanje i pisanje mjesečnih najava programa. Opis posla uključuje 40 volonterskih sati

Potrebne kvalifikacije: otvorenost, komunikativnost, fleksibilnost, suradnja, poznavanje osnova rada na računalu, prednost će imati studenti društveno humanističkog usmjerenja, akademija ili stručnjaci iz navedenog područja.

Svi volonteri će prije uključivanja u projekt biti uključeni u jednodnevnu edukaciju kojom će ih se informirati o programima i načinu funkcioniranja kluba. 

Volonteri će dobiti potvrdu o volontiranju, potvrdu o stečenim kompetencijama (na zahtjev i nakon tri mjeseca kontinuiranog volontiranja), po potrebi i preporuku za posao. Osim navedenog steći će specifična znanja i vještine koje će moći primijeniti u svom budućem radu.

Rad volontera će biti praćen i evaluiran kontinuirano. Na mjesečnoj razini će se obavljati individualni i po potrebi grupni sastanci s volonterima. Koordinatorica volontera će biti koordinatorica programskih aktivnosti Kino kluba Split Ana Čukušić.

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Zaklada Kultura nova.