Zatvori članak
Edu

Otvorene prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije

06.09.2022.

Otvorene su prijave na cjelogodišnji seminar Alternacije pod mentorstvom Rina Efendića. Seminar će se održavati svakog petka od 14. listopada  u popodnevnim satima, a organiziran je za sve koji žele u neformalnom okruženju diskutirati razvoj filmske umjetnosti, učiti o analognoj fotografiji, video umjetnosti i alternativnim formama vizualnog pripovijedanja. Seminar se sastoji od predavanja i praktičnog rada u laboratoriju kluba. 

Prijave se primaju putem obrasca i otvorene su do 12. listopada 2022. 

Prvo uvodno predavanje održat će se u petak 14. listopada 2022 u 16h u Kino klubu Split, Ulica slobode 28 (Dom mladih).
Program je besplatan i svi su dobrodošli. 


O predavaču:

Rino Efendić autor je brojnih izložbi fotografija, uličnih akcija, zvučnih instalacija… Izlagao na preko deset samostalnih te na nizu skupnih izložbi. Uz to je i organizator i predavač na više javnih filmskih i obrazovnih programa (Likovna kultura za građane prema predavanjima Radovana Ivančevića, Mala škola fotografije, Godina dana filma – Biblioteka Šižgorić Šibenik). Bio je dugogodišnji profesor fotografije u Školi likovnih umjetnosti, i suosnivač je udruge KVART, organizacije koja se bavi promicanjem suvremene umjetnosti i kulture.

Više informacija dostupno je slanjem upita na press@kinoklubsplit.hr  ili pozivom na  097 612 6766 (Dragutin)


Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

PredavanjeRina Efendića u sklopu seminara Alternacije
Eadweard Muybridge - The Horse in Motion (1878)