Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene su prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture!

26. 9. 2023.

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike(ice) i profesore(ice) hrvatskog jezika i književnosti, likovne kulture i likovne umjetnosti u osnovnim i srednjim školama, koji(e) žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture (MŠMK) u organizaciji Kino kluba Split.

Cijeli program trajat će u periodu od 28. listopada do 9. prosinca 2023. u prostorijama Kino kluba Split (Ulici slobode 28) te na terenu po potrebi. Planirano je da se predavanja održavaju ponedjeljkom i srijedom u večernjim terminima, a praktične radionice vikendom. Točan raspored bit će javljen odabranim polaznicima naknadno.

Za sudjelovanje u čitavom programu MŠMK-a potrebna je prijava do 20. listopada putem prijavnog obrasca. Sudjelovanje u programu je besplatno.

Kao i do sada, MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program provodit će se kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela, filmove i animirane filmove s mladima i djecom.

Program MŠMK sastoji se od predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija, Povijesti i analize filma, te radioničkog praktičnog programa, koji obuhvaća radionicu Snimanja, animacije i montaže. Mentori(ce) na programu su Joško Jerončić, Dora Baras, Ivana Rupić, Boris Poljak i Natko Stipaničev. U sklopu škole pokazat će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Od prošle godine, škola je obogaćena i dodatnim predavanjima u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, koja će biti otvorena za javnost. Projekcije i predavanja u periodu od 28. do 29. listopada održat će dr.sc. Ana Đordić i Jelena Modrić. Najavu i raspored predavanja možete pročitati u objavi.

Broj polaznika je ograničen i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma.

Dodatne informacije dostupne su slanjem upita na msmk@kinoklubsplit.hr ili pozivom na 097 612 6766 (Dragutin)

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Agencija za elektroničke medije. Program se održava u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.