Zatvori članak
Edu

Poziv na prijave: Mala škola medijske kulture

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike(ice) i profesore(ice) hrvatskog jezika i književnosti i likovnog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji(e) žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija, te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na Malu školu medijske kulture (MŠMK), u organizaciji Kino kluba Split.

MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program provodit će se kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela: filmove i animirane filmove s mladima i djecom.

Održat će se predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Povijesti i analize filma (Dora Baras), Snimanja (Boris Poljak), Animacije i montaže (Natko Stipaničev), Metodologija rada u nastavi (Ivana Rupić). Škola će trajati u periodu od 09. 10. do 18. 12. 2019.  u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28, Split – te na terenu po potrebi, a raspored će se detaljno dogovoriti s polaznicima. U sklopu škole pokazat će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Participacija na MŠMK je besplatna, ali je potrebna prijava do 01. 10. 2019. OVDJE. Broj polaznika je ograničen, i u slučaju povećanog interesa, selekcija će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma.

Voditelji projekta su Boris Poljak i Sunčica Fradelić. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na 091 896 58 60 ili na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr.

 

Projekt je financiralo Hrvatsko društvo filmskih redatelja. Projekt se provodi u suradnji s Agencijom za obrazovanje i odgoj i Hrvatskim filmskim savezom. Rad Kino kluba financiraju Zaklada kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split.