Zatvori članak
Događanja Edu

Poziv na prijave: Mala škola medijske kulture

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike-ice i profesore-ice osnovnih i srednjih škola iz hrvatskog jezika i likovnog odgoja koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija, te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvan nastavne aktivnosti u školama i svoj svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na Malu školu medijske kulture (MŠMK), u organizaciji Kino kluba Split.

MŠMK kao izvaninstitucionalni obrazovni program će se sprovoditi kroz nekoliko međusobno povezanih predavanja i radionica okupljajući stručnjake i polaznike koji će, osim teorijskih predavanja, savladati kako praktično raditi kratka audiovizualna djela: filmove i animirane filmove s mladima i djecom.

Održati će se predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija, Povijesti i analize filma, Snimanja i dokumentarnog filma, Animacije i montaže. Škola će trajati u periodu od 17.09. do 08.10.2018 u prostorijama Kino kluba Split, Ulica slobode 28, Split – te na terenu po potrebi, a raspored će se detaljno dogovoriti prema mogućnostima polaznika. U sklopu škole pokazati će se i filmovi nastali u produkcijama na različitim radionicama s djecom i mladima.

Participacija na MŠMK je besplatna, ali je potrebna prijava do 05.09.2018 OVDJE. Broj polaznika je ograničen i u slučaju povećanog interesa od prijavljenih će se tražiti dodatna dokumentacija (motivacijsko pismo).

Voditelji projekta su Boris Poljak i Sunčica Fradelić. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na 091 896 58-60 ili na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr

Projekt je financiralo Hrvatsko društvo filmskih redatelja. Projekt se sprovodi u suradnji s Agencijom za obrazovanje i odgoj, te Hrvatskim filmskim savezom. Rad Kino kluba financiraju Zaklada kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split.