Zatvori članak
Događanja Edu

Prijavite se na radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera

 

Od 20. do 22. listopda u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se Radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, dokumentarnih i igranih. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima.

Radionica će se održavati u sljedećim terminima:
Četvrtak 20. listopada  16 do 20 sati
Petak 21. listopada 16 do 20 sati
Subota 22. listopada od 9 do 13 sati

Prijave na radionicu otvorene su do 16. listopada 2022., a prijaviti se možete putem online obrasca OVDJE.

U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice na osnovu dodatne dokumentacije. Prednost će imati polaznici koji već pripremaju vlastite projekte za realizaciju. Projekti mogu biti u različitim fazama realizacije.

 

Za članove kluba sudjelovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*.

O predavaču:

Tibor Keser (1981) je nagrađivani producent koji živi i radi u Zagrebu. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu kao i Akademiju dramske umjetnosti na kojoj asistira na odsjeku produkcije od 2019. godine. Od 2014. radi u Restartu (www.restarted.hr) kao producent i izvršni producent na brojnim filmskim projektima, a surađuje i s mnogim drugim produkcijama. 2019. godine je osnovao vlastitu produkcijsku kuću KOMPOT, specijaliziranu za hibridne filmove etabliranih autora iz regije. Pohodio je brojne radionice u zemlji i inozemstvu poput Sarajevo Talent Campusa 2013, EURODOC 2015, Berlinale Talents

2016, Jihlava Emerging Producers 2017 te je stipendist European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) 2019. godine. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatske udruge producenata.


*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.Više o edukativnim programima Kino kluba Split možete pročitati ovdje.

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.