Zatvori članak
Edu

RADIONICA “Od skripta do kamere”: Poziv na prijave

Od 18. – 22.06. u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održati će se radionica „Od skripta do kamere“ pod vodstvom Pilar Palomero. Na petodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivati će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe casting-a i location scouting-a,Vizualni pristup – kamera i svjetlo, kreativni dossier, prezentacija i analiza projekata.
Polaznici će biti ohrabreni da donesu ideju za svoj film. Sve vrste filmova su dobrodošle (dokumentarni, igrani, film – esej, film kao dnevnički zapis…). Za vrijeme radionice polaznici će dobiti priliku pripremiti svoj projekt od ideje (skripta) do snimanja, analizirajući i razumijevajući različite stadije kreativnog procesa u nastanku filmova. Radionica će se održavati na engleskom jeziku.

Za članove kluba učestvovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena radionice iznosi 250 kuna. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditeljica radionice naknadno, na osnovu dodatne dokumentacije (životopis i motivacijsko pismo) o čemu će svi prijavljeni biti pravovremeno obaviješteni. Prijave na radionicu otvorene su do 10.06.2018., a prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i kontakt mobitela na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr

O VODITELJICI

Pilar Palomero španjolska je redateljica i snimateljica. Završila je BA program španjolske literature i književnosti na Univerzitetu Zaragoza i MA program na Comunidad de Madrid Film School (Ecam). Radila je kao freelance umjetnica za glazbene spotove i reklame, nakon čega počinje pisati scenarije za TV i filmove. Paralelno je predavala scenarij na San Jorge Univerzitetu. Napisala je scenarije i režirala nekoliko kratkih filmova: Smiles (2005), Balcony Boy (2008), CHAN CHAN (2011), Noć (2014), Zimsko sunce (2016), Horta (2017). Trenutno radi na predprodukciji debitantskog dugometražnog fila Las Ninas u suradnji s produkcijskim kućama Inicia Films i BTeam Pictures. Filmovi su joj prikazivani na brojnim festivalima, među ostalima na Huesca Film Festivalu, Warsaw International Film Festivalu, St. Louis International Film Festivalu (SLIFF), Puchon International Fantastic Film Festivalu, Sarajevo Film Festivalu, festivalu Doc Lisboa – međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, St. Louis internacionalnom Film Festivalu, Festival de Málaga, Busan International Short Film Festivalu… Pilar je pohađala Berlinale Talents program (2017) i Sarajevo Talents program 2016. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, a ove godine Variety ju je uvrstio među deset najperspektivnijih španjolskih redatelja. Studirala je na doktorskom film.factory programu pod mentorstvom Bele Tarra.

Ovom prilikom podsjećamo da su otvorene i prijave na radionicu produkcije pod vodstvom Tibora Kesera, a više info možete pronaći ovdje

Program podupire Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a rad Kino kluba Split financiraju Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditeljica programa Kino kluba Split je Sunčica Fradelić.