Zatvori članak
Događanja Edu

Otvorene prijave na Školu!

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na Školu Kino kluba Split. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te učestvovati u radu udruge koristeći  kapacitete kluba za samostalan rad.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Kamera (Boris Poljak),  Scenarij (Jurica Pavičić), Dokumentarni film (Tonći Gaćina), Rad na terenu (Sunčica Fradelić), Produkcija kinoklubova (Vedran Šuvar), Autorska večer Ante Verzottija, Umjetnički film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Politike i prakse amatera (Kumjana Novakova), Suvremene prakse u audiovizualnim medijima (Ana Peraica), a od radionica Hibridni film (Igor Bezinović), te radionice iz područja produkcije i postprodukcije zvuka (Tonči Tafra), upotrebe rasvjete na setu i zaštite na radu (Jure Cukar) i montaže (Dragan Đokić). Za završni rad polaznici će dobiti zadatak snimiti glazbeni video na radionici Video spotova (Rino Barbir). Predavanja se održavaju uglavnom utorkom i četvrtkom (ponekad i drugim danima u tjednu) u terminima od 20 – 22h, a praktične radionice pretežno vikendima i u dogovoru s polaznicima. Detaljan raspored polaznici će dobiti na uvodnom predavanju 15.10. u 20h.

Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika dobiti će priliku da program pohađaju besplatno. Priliku besplatnog pohađanja škole dobiti će oni polaznici koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma. Na školu se polaznici mogu prijaviti do 10.10. 2018 putem obrasca OVDJE. Svakako vas pozivamo na Uvodno predavanje za detaljnije upoznavanje s rasporedom škole i radom kluba.

Za više informacija možete nazvati 091 896 58 60 (Sunčica), a kako je bilo na prethodnoj školi prema riječima Antonije Šitum možete pročitati ovdje:

1.dio
2.dio
3.dio
4.dio
5.dio

Škola Kino kluba Split provodi se u suradnji s Platformom Doma mladih i MKC-om i dio je Festivala nezavisne kulture Platformat. Školu Kino kluba Split financiraju Grad Split, Hrvatski audiovizualni centar,  a rad kluba Zaklada Kultura nova. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.